2010. december 1., szerda

Töltött burgonya


Hozzávalók:

1 kg nagyobbacska burgonya
300 g darált hus
2 tojás
2 dl tejföl
1-2 evőkanél olaj vagy vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kis csokor petrezselyemzöldje
bors

A burgonyát héjában félig megfőzzük, még melegen meghámozzuk, ketté vágjuk majd a közepét kivájjuk. A tepsit vajjal kikenjük és a krumpliforgácsokat egyenletesen elosztjuk az alján.
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon vagy vajon üvegesre sütjük. A darált husit rádobjuk és forró tüzön megpiritjuk, majd a tüz mérséklése után még 20-30 pecig fedő alatt sütjük, sózzuk. Ezután hagyjuk langyosra hülni, hozzáadjuk a zuzott fokhagymát, 1 egész tojást és 1 tojás fehérjét, az apróra vágott petrezselymet, pirospaprikát, izlés szerint borsot, ha szükséges, akkor még sózzuk. Alaposan összedolgozzuk.
A félbevágott burgonyák üregeit megtöltjük a husival és a krumpliforgácsokra helyezzük szorosan, hogy el ne dőljenek. Előre melegitett sütőbe sütjük 180 fokon, kb. 20-25 percig. A tejfölt és a maradék tojássárgát összekeverjük, bekenjük a töltött burgonyák tetejét, majd visszatoljuk a sütőbe és pirulásig sütjük.

2 comments:

Belly írta...

Nagyon guszta!

ORsi írta...

hasonlót én is készítettem egyszer, de jó, hogy eszembe juttattad!

Megjegyzés küldése