a krumplisaláta is azon ételek közé tartozik, amelyböl ezerféle létezik és mindenki a saját jól bevált receptjére esküszik.
az én bevált receptem az évek során alakult ki és van benne: héjában fött, karikára szeletelt krumpli, ecetes-cukros-sós vízben fött hagymakarikák, csemegeuborka, sok kapor, tejföl-natúrjoghurt fele-fele arányban, némi majonézzel és ecetes-sós-cukros-hagymás lével összekeverve, fehér frissen örölt bors.
a lényeg, hogy ne legyen összekeverve-törve a krumpli. kifejezetten szeretem, ha egy-egy krumpli-darab natúr található benne.
jeder hat “sein” kartoffelsalat-rezept. mein kartoffelsalat hat sich im laufe der jahre entwickelt, aus elementen der familientradition und späteren kulinarischen eindrücken.
ich schreibe hier jetzt nur die zutaten auf, jeder weiss, wie man kartoffelsalat macht, oder?
pellkartoffeln in scheiben, zwiebeln in ringen geschnitten und in essig-zucker-salz-wasser 2-3 minuten gekocht, eingelegte gurken, dill, créme-fraiche und naturjoghurt (halbe-halbe) mit etwas mayonaise und einigen esslöffelln aus dem essig-zucker-salz-wasser, frisch gemahlener weisser pfeffer.
1 comments:
Guszta! Az én változatomban nincs kapor, s a hagymát (lila hagyma) nem főzöm meg. Jön bele citromlé is.
Megjegyzés küldése