2010. december 29., szerda

Hókifli

Hozzávalók:

20 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg cukor
1 dl tej
1 mokkáskanál sütőpor

Töltelékhez:
10 dkg geszenyemassza
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa

Forgatáshoz:

porcukor
vaniliáscukor

A margarint olvasszuk fel és dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Alaposan gyurjuk össze, majd pihentessük legalább fél órát. A töltelék hozzávalóit is keverjük össze alaposan.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyujtsuk ki, nagyobb pogácsaszaggatóval vágjuk ki a tésztát, helyezzünk a közepére egy kevés tölteléket majd sodorjuk fel kifliformára.

Sütőpapirral kibélelt tepsire helyezzük a kifliket és előmelegitett sütőben 180 fokon kisütjük. Vigyázat! Ez a tészta nem pirul meg, fehér marad. Az egyik alját meg kell nézni, ha pirul, akkor ki kell venni, mert különben nagyon kiszárad a tészta.

Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaniliáscukrot és még forrón megforgatjuk ebben a sütiket. Ha kihült, akkor fém dobozokban sokáig eláll. Persze nem nálunk!:)

0 comments:

Megjegyzés küldése