2010. december 1., szerda

savanyú-káposzta-saláta - sauerkraut-salat

ilyenkor télen (mert már sajnos tényleg tél lett) jól jöhet, ha feltankolunk c-vitaminnal. egészen pontosan nem is igazán lehet tankolni, mert a c-vitamin nem marad sokáig a szervezetben, tehát rendszeresen kell utánpótolni. télen pedig különösen. a savanyú káposzta kiválóan alkalmas erre  - én csak úgy magában is képes vagyok elesezgetni, de pár perc alatt finom és gyors vacsorát is lehet készíteni belöle. még ha elsö olvasatra szokatlan is kicsit a recept. ha valaki ki nem állhatja a mazsolát, el is hagyhatja nyugodtan.

20dkg savanyú káposztát összekeverek egy apróra vágott almával, egy marék mazsolával és egy vékony szeletekre vágott lilahagymával. meglocsolom 2-3 ek olívaolajjal és 30 percet állni hagyom. tálaláskor megszórom egy marék pirított napraforgó- és tökmaggal. pirítóssal tálalom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         im winter (und es ist zurzeit wirklich winter) kann man nie genug vitamin-c zu sich nehmen. auch wenn das rezept im ersten moment vielleicht überraschend klingt, der sauerkraut-salat ist wirklich lecker. und im handumdrehen fertig.

man nehmen und vermische: 200 g sauerkraut, einen apfel (kleingeschnitten), eine handvoll rosinen (rosinenhasser können sie auch gern weglassen), eine lilafarbene zwiebel in dünnen scheiben geschnitten, 2-3 el olivenöl. den salat für ca. 30 minuten stehen lassen. mit gerösteten sonnenblumen- und kürbiskernen bestreuen und mit getoastetem brot servieren. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 comments:

Hobbychef írta...

A német fordításban néhány hibát vétettél, remélem kijavítod. A mazsoláról pedig elfeledkeztél. Egyébként jó a recept és szép a fotó.

ORsi írta...

hallo hobbychef, köszi;) javítottam, de a mazsola benne volt.

Unknown írta...

Régen a nagymamám készitett hasonlót, ő csak a káposztát és a hagymát keverte össze, olajjal leöntötte és ugy ettük. Jaj, ezt a gyerekeknek meg kell mutatnom, köszönöm, hogy felidézted ezt a régi finom emléket! :)

Megjegyzés küldése