2010. július 4., vasárnap

Avokádós csirke-saláta

Nyáron nagyon jó dolgom van, amint alkalmas az időjárás arra, hogy 5 percnél hosszabb időt az erkélyen töltsünk fagyásveszély nélkül, a férjem átveszi az esti vacsora készítését és szinte mindennap grillezünk (-zik, ő, én nem).
Ha megkérdezi, mit szeretnék, akkor a válasz rendületlenül Avokádós csirke-saláta. És nem panaszkodhat, mert gyorsan kész van.

A páchoz:
3 ek. lime-lé
3 ek. étolaj
1 ek. méz
1/2 teáskanál só
1/2 teaskanál fokhagyma por (őrölt? szárított? hogy hívják ezt?)
1/4 teáskanál őrölt feketebors
1/4 teáskanál cayenne paprika

4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet 1-2 órára ebbe a páclébe teszünk (mi rendszerint előző este betesszük a hűtőbe egy műanyag tasakban).
Kb. 10-12 percet kell grillezni közepes hőfokon (és csak egyszer szabad megfordítani állítólag).
Miután elkészült, kis kockákra vágjuk.

Szükség lesz még
2 érett avokádóra
1 ek. lime-lére
koktélparadicsomra
2 ek. apróra vágott metélőhagymára

Az avokádót meghámozzuk, kockákra vágjuk. A paradicsomokat felezzük. És mindent jól összekeverünk egy tálban. Akár hidegen is fogyasztható.

A receptet Jamie Purviance Weber's Real Grilling c. könyvében találtuk.

0 comments:

Megjegyzés küldése