És eljött a legközelebb, amikor a francia csokisüti receptjével érkezem. Hasonlóan egyszerű, mint a brazíliai banánsüti és ehhez sem kell sokminden extra, hogy otthon legyen, csak sok-sok tábla csoki. A franciák imádják a csokit, így ha valaki franciákat vár vendégségbe, vagy franciás menüt készít, ideális desszertnek. A receptet azért szeretem, mert minimális liszt van benne, így a lényeg tényleg a csokin van!
Hozzávalók:
200 g étcsoki (itt Fr.o-ban Nestlé-t, otthon Szerencsi csokit használtam)
125 g vaj
125 g cukor
4 tojás
80g liszt
1 csipet só.
Elkészítése:
A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztom, hozzáadom az előre megolvasztott vajat, majd a cukrot , a lisztet kanalanként, majd a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verem és ezt is hozzákeverem a tésztához. Kivajazott őzgerincformába öntöm a keveréket és 160 fokon 30 percig sütöm. Van hogy 35 is kell neki, kést szúrva a közepébe látjuk ragad-e még a tészta.
A franciák gyakran creme anglaise-t esznek mellé, ami amolyan híg vaníliapuding szerű. Mi gyakran csak magába faljuk be. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
200 g étcsoki (itt Fr.o-ban Nestlé-t, otthon Szerencsi csokit használtam)
125 g vaj
125 g cukor
4 tojás
80g liszt
1 csipet só.
Elkészítése:
A csokit gőz felett (vagy mikróban) megolvasztom, hozzáadom az előre megolvasztott vajat, majd a cukrot , a lisztet kanalanként, majd a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verem és ezt is hozzákeverem a tésztához. Kivajazott őzgerincformába öntöm a keveréket és 160 fokon 30 percig sütöm. Van hogy 35 is kell neki, kést szúrva a közepébe látjuk ragad-e még a tészta.
A franciák gyakran creme anglaise-t esznek mellé, ami amolyan híg vaníliapuding szerű. Mi gyakran csak magába faljuk be. Jó étvágyat!
0 comments:
Megjegyzés küldése