Vagy nem is tudom, hogy is mondjam ezt magyarul…
Ez a kedden bemutatott kotyvasztásunk második fele, szerintem ez is teljesen jó így magában, egytálételnek…
| 1 szál répa | 1 piros (kaliforniai) paprika | 
| 1 zöld (kaliforniai) paprika | 20 dkg zöldborsó | 
| 1 csésze búzadara | só | 
| mustármag | hagyma | 
| zöld csili | olaj | 
| 1 csésze víz | turmeric por | 
| koriander | 
Olajon megpattogtatom (mi mást is tennék vele?) a mustármagot és rádobom a felaprított hagymát, zöld csilit és hagyom kicsit pirulni.
Hozzáadom a zöldborsót, az apróra vágott répát, kettőt kavarok is rajta majd a két apróra vágott paprikát is hozzákeverem, a színe miatt adok hozzá egy kis turmeric port is :).
Hagyom kicsit pirulni, de nem sokáig. Felöntöm egy csésze vízzel és főzöm pár percig, belekavarom a búzadarát. Kavarok rajta kettőt- hármat és már készen is van, korianderrel megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!

0 comments:
Megjegyzés küldése