2010. július 9., péntek

gombás rizs - reis mit pfifferlingen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         megint egy gyors és finom vacsora, amiböl másnapra is marad(hat). amolyan rakott gomba rizzsel. mialatt a rizs megfött, megpirítottam néhány szelet csíkokra vágott sonkát, majd egy külön tányérra szedtem. a maradék zsíron megfonnyasztottam 4 szál zöldhagymát és 25 dkg rókagombát. sóztam, borsoztam, megszórtam sok petrezselyemmel. a rizst, a gombát és a sonkát rétegezve egy tüzállótálba tettem, reszelt sajjtal megszórtam és 20 percet 200°C-on sütöttem. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ein schnelles abendessen mit pfifferlingen. während der reis kocht, in streifen geschnittenen schinken anbraten und aus der pfanne nehmen. im restlichen fett  die frühlingszwiebeln anbraten, die pfifferlinge dazugeben, salzen, pfeffern, petersilie dazugeben. in einer feuerfesten form den reis, die pfifferlinge und den schinken schichtweise verteilen, mit käse bestreuen und ca. 20 minuten bei 200 °C goldbraun backen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 comments:

Megjegyzés küldése