2010. július 10., szombat

frissít, laktat, hideg - uborkaleves


egy szép szál kígyóuborkát vékonyan meghámozok, a héját félreteszem. A húsát felkockázva a turmixgépbe teszem (természetesen kézimixer is megfelel, ha nincs turmixgép), megsózom és mellédobok ízlés szerint fokhagymát, borsot, bazsalikomot(ha lehet, akkor frisset!), egy fél citrom levét és 2 dl ásványvizet. Összemixelem, de ne legyen teljesen sima. Hozzákeverek egy nagy doboz (500g) natúr joghurtot és még egy kicsit mixelem. Legalább egy órára a hűtőbe teszem.

Tálalás előtt a tányérba reszelek nagy lyukú reszelőn egy darab(cca. 10 dkg) uborkát és a félretett, felaprózott héjat is.

2 comments:

ORsi írta...

hú, ez nekem is nagyon bejönne. föleg most a kánikulában!

Unknown írta...

Vasárnap délelőtt olvastam ezt a receptet, itt kinlódtam, hogy ebben a nagy melegben mit adjak a családnak leves gyanánt, ami nem meleg.

Megcsináltam, sikere volt, köszönöm! Még jöhetnek ezek a finom, tápláló receptek! :)))

Megjegyzés küldése