2010. október 12., kedd

Cukkini (gyümölcs) kenyér

Amerikai barátnőmtől kaptam a következő receptet. Első látásra nagyon bizalmatlan voltam vele, ugyanúgy mint a répatortával, de végül megkóstoltam mert isteni illata volt, és nem csalódtam. Kiváló téli süti recept, nem a fogyókúrás fajtából, így érdemes vendégségbe vinni, vendégeknek készíteni. Csak vigyázzunk, hogy még az elején rakjunk el magunknak egy kis darabkát, mert hamar el fog fogyni! :)

Hozzávalók:

-3 pohár liszt (mi sima fehér lisztet használunk)
-1 teáskanál só
-1 teáskanál szódabikarbóna
-1 teáskanál sütőpor
-3 teáskanál őrült fahéj
-3 tojás
-1 pohár étolaj
-2 és 1/4 pohár kristálycukor
-3 teáskanál vaníliakivonat
-2 pohár reszelt cukkini
-1 pohárnyi darált dió







Elkészítés:

Vajazz ki egy gyümölcskenyérnek való tepsit, kapcsold be a sütőt 165 C-ra. Két tálra lesz szükséged, az egyikben keverd össze a következőket: liszt, só, sütőpor, szódabikarbóna és fahéj. Másik tálban keverd ki a tojásokat a cukorral, olajjal, vaníliakivonattal. Szépen lassan, keverés mellett, kis adagonként adagold hozzá az első tálban összekavart dolgokat. Legvégén rakd bele a diót és a cukkinit, kavard össze. Öntsd az egészet a kivajazott tepsibe. Süsd kb. egy órán keresztül, közben tűpróbával ellenőrizd átsült-e. Mikor kész fordítsd ki a sütőből, várd meg amíg kihűl, és szeleteld tetszés szerint. Jó étvágyat!

Kiegészítés:
Ha nincs cukkini, pár almával leválthatod, és tetszés szerint lehet bele adagolni aszalt gyümölcsöket, pl. áfonyát, datolyát, stb.

************************************************************************************
Zucchini bread recipe:


• 3 cups all-purpose flour
• 1 teaspoon salt
• 1 teaspoon baking soda
• 1 teaspoon baking powder
• 3 teaspoons ground cinnamon
• 3 eggs
• 1 cup vegetable oil
• 2 1/4 cups white sugar
• 3 teaspoons vanilla extract
• 2 cups grated zucchini
• 1 cup chopped walnuts

1. Grease and flour two 8 x 4 inch pans. Preheat oven to 325 degrees F (165 degrees C).
2. Sift flour, salt, baking powder, soda, and cinnamon together in a bowl.
3. Beat eggs, oil, vanilla, and sugar together in a large bowl. Add sifted ingredients to the creamed mixture, and beat well. Stir in zucchini and nuts until well combined. Pour batter into prepared pans.
4. Bake for 40 to 60 minutes, or until tester inserted in the center comes out clean. Cool in pan on rack for 20 minutes. Remove bread from pan, and completely cool.

(You can use apple instead of zukkini, and add other, dried fruits like cranberry, dates...)

2 comments:

JuditAu írta...

Uhh de kár, hogy fogyózom... de elmentem! :)

Unknown írta...

Hi-hi! Megcsinálom, lehet még ma!

Megjegyzés küldése