2010. október 26., kedd

Gingerbread men


Hát ez az amivel ilyen esős hideg napon el lehet foglalni magunkat, és a gyerekeket.
Gingerbread men
Hozzávalók: 250g liszt
60g vaj (vagy margarin)
75g szirup. ( ez itt Angliában kapható, Golden syrup, amit használtunk, sajnos azt nem tudom máshol fellelhető-e. Állaga a mézhez hasonló.)
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál gyömbér ( mi frisset használtunk, lereszelve, de használható száraz gyömbérpor is)
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
A hozzávalókat szépen összedolgozzuk, hogyha kívánja kicsi lisztet még adhatunk hozzá. Nagyon jól gyúrható tészta lesz a nyújtásnál újragyúrásnál nem kíván alálisztezést, nem ragad.
Ez miatt nagyon jó tészta hogy a gyerekek is kiélhessék magukat a nyújtásban gyúrásban szaggatásban.
Tehát ha kész a tésztánk, késfok vastagságra nyújtjuk, és formákat szúrunk ki belőle,
mondjuk - embereket-
Nagyon gyorsan sül, 180 fokon 7-8 perc! Vagy ha ropogósabbra szeretnénk akkor kicsit tovább, amíg piros lesz. Sülés közben nő is egy kicsit, ezért jó a formák között kis helyet hagyni.
Ezután jön az igazi móka a díszítés.
Mi csokit olvasztottunk, és cukormázat kevertünk, pillecukrot, csokis cornflakest, gyöngycukrot használtunk.
A süti nem igazán édes, ezért nyugodtan lehet cukormázzal bekenni, csokizni.

2 comments:

Csilla írta...

Olyanok mint a mézessütik karácsonyra! Szerinted lehet helyettesiteni mézzel a Golden syrup-ot? Vagy mi mással? Ez a szirup sürübb vagy higabb mint a méz? Csak hogy kb. mennyi mézzel lehetne egyszerüsiteni?

Gabriella írta...

Szerintem mézzel is jó lehet, a szirup teljesen méz állagú, csak kicsit "égetett cukor" íze van. Talán mézzel finomabb is lenne!Szerintem azonos mennyiséggel lenne érdemes kipróbálni.
Azt még hozzátenném, hogy ez egy kis adag amit a recept mond, mi rögtön duplát készítettünk.

Megjegyzés küldése