Hozzávalók:
25 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál cukor
só
1 db tojás sárgája
kicsi tejföl
Töltelékhez: 12,5 dkg margarin
15 dkg sajt
izlés szerint pirospaprika
Elkészités:
A hozzávalókat alaposan összegyurom, három cipót formálok belőlük és pár órára hütőbe teszem. A töltelék hozzávalóit habosra keverem, lehet belekeverni kevés paprikát is, akkor szép rózsaszin lesz a töltelék és még mutatósabb kisülve. A cipókat vékonyra elnyujtom, megkenem a krémmel és feltekerem ugy, mint a bejglit. Másnapig hütőbe teszem, majd sütés előtt felszeletelem ugy ahogy a bejglit szokás. Sütőpapirra rakom egymástól kicsit távolabb, forró sütőbe kisütöm, de csak rózsaszinüre szabad, mert különben megkeseredik a sajt, kiszárad és törni fog!
1 comments:
Nagyon guszta
Megjegyzés küldése