2010. október 19., kedd

Marhaszelet vörösboros mártással


Hozzávalók:

marhahus szeletek
vaj a sütéshez
bors
vörösbor
1 fej vöröshagyma
cukor

Elkészités:

A marhaszeleteket vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Közben megpucolunk egy közepes nagyságu vöröshagymát, apróra vágjuk és 2 dl borral forraljuk. Tegyünk még bele 6-7 evőkanál cukrot és addig forraljuk mig a hagyma megfől, üveges lesz. Akkot leszürjük és a lét a marhahus alá öntjük, tovább főzzük, mig a hus át nem veszi a bor a izét.
Mi sült krumplit és bőséges salátát adtunk hozzá, a megmaradt boros lével meglocsoltuk.

2 comments:

Anna írta...

Ez nagyon jól néz ki!
Sürgősen segítséget kérnék egy másik témában.
A blogomat elérhetővé tettem a multiply-en és nem tudtam hogy ott nem blogonként közöli a rendszer a bejegyzéseket. Mivel több blogom van, a multiply-on az összes blogról egy helyen teszi közzé a bejegyzést. Időrendi sorrendben. Így úgy néz ki mintha a gasztroglobe is teljesen az én munkám lenne. HOgy tudjam onnan kiszedni? Már mindent megpróbáltam...
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Anna írta...

Azt tehetném még, hogy leiratkozok a Gastroglobe-ról, akkor megszűnik az automatikus közlése.
Nem találom tisztességesnek, hogy más munkája az enyémnek tűnjön.
Előre is köszönöm a seítséget.

Megjegyzés küldése