2010. október 14., csütörtök

Sajtosrud

Hozzávalók:

250 gramm vaj
2 dl tejföl
20 dkg sajt
izlés szerint só
izlés szerint ecet (én ehhez kb. 1-2 evőkanállal teszek)
liszt

Elkészités:

A vajat, a tejfölt összekavarjuk és ehhez hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Izlés szerint sózzuk, ecettel izesitjük, majd addig adagoljuk a lisztet, mig nem ragad már a kezünkre a tészta de még elég puha. Egy napra hütőbe tesszük.
Másnap kb. 0,5 cm-re kinyujtjuk, megkenjük tojással, sajtot szórunk rá, majd derelyevágóval felcsikozzuk. Közepes lángon sütjük, amikor már kezd pirosodni a teteje, akkor ki kell venni, mert különben tulszárad.

3 comments:

JuditAu írta...

Óóóó nyamiiiiii! Az előző is! :)

ORsi írta...

olajban kell sütni??

Unknown írta...

ORsi, nem, sütőpapiron a sütőbe.

Megjegyzés küldése