A mai ebéd ez a finom mustáros szelet volt, amit édesanyám mindig nagyon finoman tudott elkészíteni. Én kicsit változtattam rajta, és a végeredmény fantasztikus lett! Hozzávalók:
500 gr sertéscomb
mustár (ízlés szerint)
1 evőkanál olaj a sütéshez
50 ml vőrősbor
pici víz
2 gerezd fokhagyma
125 gr durum tészta
A húst alaposan megmossuk, papír törlővel leitatjuk róla a vizet, felszeleteljük . A szeleteket kiklopfoljuk és alaposan megkenjük mustárral. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat , és beletesszük a hús szeleteket, lehetőleg ne egymásra , hogy tudjanak jól megpirulni. Mindkét oldalukat megpirítjuk ( a mustár miatt kicsit több időbe telik) . Érdemes állni mellette , és fordítgatni, nehogy odaégjen. Ha már szép pirosak, ráöntjük a bort, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedő alatt puhára pároljuk. Időközben meglessük, hogy nehogy odaégjen, ha elfőtt a bor, adunk hozzá egy kevés vizet( nem kell hogy ellepje). A durum tésztát forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és adunk hozzá egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze. Savanyú uborkát, vagy egyéb savanyúságot adunk mellé! Jó étvágyat
0 comments:
Megjegyzés küldése