egy könnyed vacsora.
Néhány finom falat sikeredett már a Mama’s Italian Cookbookból, de ezt most meg is osztom, mert ma nem én főztem, hanem a Zuram (én addig a bejegyzést gyártottam, fotóztam és korgó gyomorral terítettem).
Parmezános gnocchi (Gnocchi alla Romana) 4 főre:
475ml tej
400ml víz
115g vaj és a tepsi kikenéséhez is valamennyi
250g durum búzadara
100g reszelt parmezán
2 tojás sárgája
szerecsendió
2 kanál darált fontina sajt (ez kimaradt, mert nem kerestük a boltban)
só és bors
Összekeverjük a tejet, a vizet, 2 kanál vajat és a fél teáskanál sót egy nagy lábasban és felforraljuk.
Apránként beleszórjuk a durum búzadarát és lassú tűzön 25-30 percig kevergetve főzzük.
2 kanállal a parmezánból hozzákeverünk és sóval, brossal, szerecsendióval fűszerezzük. Ezután félretesszük hűlni.
A sütőt 200 fokosra előmelegítjük és közben vajjal kikenjük a hőálló üvegtálat. Két kanállal a búzadarából gnocchit formázunk és elrendezzük az üvegtálban.
A maradék parmezánt összekeverjük a fontina sajttal (ez elmaradt, mert ilyen sajtunk nem volt) és rászórjuk a gombócokra.
A maradék vajat felolvasztjuk és meglocsoljuk vele a gnocchit.
Aranybarnára sütjük a gombócokat (kb. 20-25 percig) és hammm megesszük, gyümölcsös cidert iszunk utána.
Gnocchi alla Romana (Roman-style gnocchi)
serves 4
475 ml milk
400 ml water
115 g butter plus extra for greasing
250 g durum wheat semolina
100 g grated Parmesan cheese
2 egg yolks
grated nutmeg
2 tbsp grated fontina cheese
salt and pepper
Combine the milk, water, 2 tablespoons of butter and 1/2 teaspoon of salt in a large saucepan and bring to the boil.
Gradually sprinkle in the semolina and cook over a low heat for 25-30 minutes, stirring constantly. Transfer the mixture to a bowl and stir in 2 tablespoons of the Parmesan cheese and the egg yolks.
Season with salt and pepper and nutmeg. Set aside to cool.
Preheat the oven to 200oC / 400oF / Gas Mark 6 and grease a baking dish. Use two spoons to form gnocchi from the semolina dough and set them in the baking dish. Mix the remaining Parmesan cheese with the fontina cheese and sprinkle over the gnocchi.
Melt the remaining butter and pour it over the cheese. Bake the gnocchi in the preheated oven for 20 minutes, until golden brown.
0 comments:
Megjegyzés küldése