2011. május 3., kedd

Rigó Jancsi

  Ez a sütemény nagy kedvencem, a receptet drága barátnőmtől kaptam , és már elég sokszor megsütöttem.Itt az ideje, hogy közzétegyem ! Ez volt a húsvéti sütemény a kalácsok mellett!
  Hozzávalók: a piskótához: 5 tojás (szétválasztva), 10+15 dkg cukor, 8 kanál tej, 1 kanál kakaópor ,  20 dkg liszt 1 kanál szódabikarbóna, kevés citromlé, egy marék feldarabolt dió (nem túl apróra).
                        a krémhez:20 ml tej, 2 kanál liszt , 2 egész tojás , 20 dkg vaj, vagy margarin , 20 dkg porcukor
                         a tetejére: olvasztott étcsokoládé

   Az 5 tojás sárgáját kikavarjuk 10 dkg cukorral , hozzáadunk 8 kanál tejet , a kakaóport , 20 dkg lisztet, 1 kanál szódabikarbónát, amit a citromlével habosítunk.
   Az 5 tojás fehérjét felverjük  a 15 dkg cukorral, és hozzáadjuk a diót. A kettőt összekeverjük, a habot a kavartra. Előmelegített sütőben sütjük.( Hústűvel ellenőrizhetjük, hogy ragad-e a közepe, ha már nem ragad, akkor jó!)
    A krémhez a 2 kanál lisztet a 20 ml tejjel csomómentesre keverjük , beleütjük a tojásokat , majd sűrűre főzzük. A vajat vagy margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és a kihűlt péphez adjuk.
   A krémet egyenletesen rásimítjuk a tésztára , majd rásimítjuk( én most csak csöpögtettem) az olvasztott étcsokoládét.


nem sikerült szépen fölszeletelni, ezért csak ilyen fotót készítettem, de az íze nagyon jó ....volt

0 comments:

Megjegyzés küldése