…a sütőből :)
(valamiért elvesztek a blogger szerveréről a dolgok, ez egy helyreállított bejegyzést)
Valamiért nehezünkre esik az olajban kisütögetése a jó kis panírozott dolgoknak (gomba, karfiol, pipicici, stb.). Nem magával az olajjal van problémánk, hanem az egész művelettel. Megmagyarázhatatlan.
Már többször olvastam, hogy sokan a sütőben sütik ezeket a rántott falatokat, ahogy mi is ott sütöttük egy időben a bolti előgyártott ilyen-olyan panírozott “műhúst” (dínó, halrúd, stb.).
Ma én is kipróbáltam a panírozott húst a sütőben variációt. Egész jó lett. Az eredeti receptet a Nők Lapja Konyha – 2011. áprilisi számában találtam, kicsit átdolgozva készítettem el...
Hozzávalók:
500g csirkemell(filé)
300ml joghurt
só, bors és fűszerek (ízlésnek megfelelően)
zsemlemorzsa
olaj
A fűszereket (majoranna, vegeta, bors, só, szerecsendió) összekeverjük joghurttal és beleforgatjuk a húst is. 2-3 órát hagyhatjuk állni a joghurtban.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A húst megforgatjuk a szemlemorzsában és tepsire tesszük. Kevéske olajjal kenjük át a szeleteket és irány a sütő. 20perc utána fordítsuk meg és tegyük vissza újabb 20 percre.
És kész is! Hihetetlen, de teljesen olyan volt, mint a forró olajban sült volna.
Párolt újhagymás-cukkíni volt a köret hozzá és egy kis cékla is.
1 comments:
ugyanígy vagyok vele én is. mondjuk nekem magával az olajszaggal van problémám. meg magával a müvelettel. ezt a sütöben sült rántott-csirkét már ezeréve ki akarom próbálni.
Megjegyzés küldése