Mostanában valahogy mindig úgy alakult, hogy ha húsétel került az asztalra, az marha volt.
Szárnyas maximum levesben. Már amikor nem marha lett. Gondoltam legyen kissé változatos, így lett az ebédünk gyöngyölt csirke pestoval, sajttal, sonkával.
Hozzávalók:
csirkemell
sonka
ementali sajt
pesto
só,bors, tej
köretnek burgonya
A csirkemelleket óvatosan felvágom, kettényitom, és vékonyra klopfolom (a rostjait fellazítom, így könnyebben átsül, és méretre is nagyobb lesz).
A csirkemellszeleteket sózom, borsozom, megkenem pestoval. Ráhelyezem a sonka és a sajtszeleteket, majd felgörgetem.
Egy sütőtálba helyezem úgy, hogy alulra kerüljön a hússzelet vége, hogy ne nyíljon ki (használhatunk akár hústűt is!) A hústekercsek mellé rakom a megmosott és negyedekre vágott apró burgonyát, és ezt az egészet bőségesen meglocsolom tejjel.
A 200Cfokra előmelegített sütőbe rakom, időnként visszalocsolom a tejjel, és addig sütöm amíg szép színt kap és a burgonya is megpuhul.
5 comments:
Meg van a vasárnapi ebéd, köszönöm Sandra! ::)))
örülök :)
Hmmm de jól hangzik!!Én is ki fogom próbálni!
Köszi!
évente gyszer megpróbálok egy csirkemell-tekerscet készíteni, de rettenenetesen el tudom bénázni a tekercselést. képtelen vagyok rendesen tekercselni, na. azért majd a napokban megint megrpóbálom, kedvet kaptam hozzá a recepted alapján;)
Orsi, gyere majd mesélj hogy sikerült!
Megjegyzés küldése