4 tojás sárgája
15 dkg porcukor
20 dkb margarin
25 dkg liszt
8 evőkanál tej
1 csomag sütőpor
1 kg alma
cukor
fahéj
4 tojás fehérje
10 dkg cukor
Elkészités:
A tojások sárgáját, a cukrot és a vajat habosra keverem, majd belekeverem a sütőporos lisztet és a tejet. Sütőpapirral kibélelt tepsibe szétnyomkodjuk és 180 fokos sütőbe el kezdjük sütni. Közben az almákat meghámozzuk, lereszeljük, sütjük, izlés szerint izesitjük.
A tojások fehérjét a cukorral keményre verjük.
Ha a tészta teteje már megszilárdult, épp elkezd pirulni, akkor kivesszük a sütőből, gyorsan rákenjük az almás pépünket, majd a kemény tojásfehérjéket és gyorsan visszatoljuk a sütőbe. Még kb. 10 percig sütjük, amikor elkezd pirulni a fehérje is, akkor kész.
Egyszerü, dekorativ és nagyon finom süti!
7 comments:
Jaj, Csilla, anyukám "női szeszélye" jutott eszembe róla, bár abban alma helyett baracklekvár volt, a tetején meg durvára vágott, pirított törökmogyoró. Úgy örülök, hogy feltetted, mert hiába kerestem a mami receptjét a kiskönyvében, sehol nem találtam, nyilván már kisujjból csinálta. Ha lábra kapok, hála Neked, meg fogom csinálni hagyományosan, de almásan is. Köszönöm! :o)
Csilla, a női szeszélynek más a tésztája! Abban élesztő is van, de van egy jó receptem, ma délután megcsinálom a gyerekeknek, fényképezek, aztán hozom. Rendkivül egyszerü az is!
Anyukám mindig élesztő nélkül csinálta, ezért is csillantak fel a szemeim amikor megláttam a habosodat.
De hozzad csak a ma délutáni sütikét is, mert azzal is csak nyerhetünk! Lesz még egy fincsi receptem, már alig várom, hogy újra beszabadulhassak a konyhába! :o)
huhh de jól néz ki :)
Azt hiszem hét végén meg is csinálom!
Jaaaaaj ez kínzáááááás! Állati jól hangzik, ezt valamikor tuti megsütöm én is...
Egyetertek, ez kizas!
Most azonnal megennek belole egy egesz tepsivel!
kizas=kinzas
Megjegyzés küldése