2010. december 28., kedd

Bejgli töltelékek: mák, dió, gesztenye, turó

Az alábbi adagok 3 bejglire elegendőek.

Máktöltelék hozzávalói:

40 dkg darált már
2,5 dl tej
20 dkg cukor
2 evőkanál méz
1 citrom reszelt héja
fahéj, őrölt szegfüszeg
izlés szerint mazsola

A tejet forraljuk fel a cukorral, majd forrázzuk le a mákot, izesitsük a többi hozzávalóval és egyszer forraljuk fel. Jótanács: gyorsan kell dolgozni, mert a mák ahogy hülik, ugy szilárdul.

Diótöltelék hozzávalói:

40 dkg darált dió (én mindig mogyoróval helyettesitem, mert szinte mindenki allergiás a dióra a családból)
20 dkg cukor
2 dl tej
1 evőkanál méz
1 kávéskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
izlés szerint mazsola

Elkészités hasonló mint a máktölteléknél, ha esetleg hignak találjuk, akkor keverhetünk bele egy kis zsemlemorzsát.

Gesztenyetöltelék hozzávalói:

40 dkg gesztenyemassza
20 dkg margarin
20 dkg zsemlemorzsa
izlés szerint rumaroma

Alaposan összekeverjük a hozzávalókat, és rákenjük a tésztára.

Turóstöltelék hozzávalói:

(Ez a recept azért született meg, mert már nem volt semmilyen töltelékem itthon a mákon kivül. Gondoltam nem lehet rossz. Bátran próbáljátok ki, nagyon finom lett!)

40 dkg túró,
15 dkg cukor,
zsemlemorzsa (ezt sajnos nem mértem meg, de annyi kell bele, hogy épp ne folyékony masszát kapjunk), de lehet buzadarával is szerintem, csak akkor hamarabb el kell késziteni a tölteléket, hogy megszivja magát a dara, abból viszont jóval kevesebb kell!
3 tojássárgája,
2 csomag vaníliás cukor,
izlés szerint mazsola,
1 citrom reszelt héja

1 comments:

Manka írta...

Csilla, ezt csak kommentbe írom, külön bejegyzést nem ér meg... aki nagyon unja az édeset, az betöltheti sajttal (többféle sajt keveréke a legjobb) is a bejglit. Egy kis extra sózást igényel, még ízlés szerint fűszereket, de nagyon finom lesz. :)

Megjegyzés küldése