1 dl rum
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2 dl tej
izlés szerint kakaó
fél kg háztartási keksz
dió
mazsola
A rumot, cukrot, margarint, tejet és a kakaót összeforraljuk. A kekszet egy zacskóba tesszük és nyujtófával összetörjük. A még forró masszát ráöntjük a kekszre, nagyobb darab diót, mazsolát adhatunk még hozzá és alaposan összekeverjük, rudakat formázunk és szorosan fóliába csomagoljuk. Órákig igy hagyjuk, hogy a nagyobb darabok is megpuhuljanak, majd szeletelve tálaljuk.
8 comments:
ezt de szeretem!!!
Imádom
Nekem gyerekkori emlék ez a süti! Erdélyben mi keksz szaláminak hívjuk, érdekes a kenyér megnevezés is rá. tetszik! :)
Ha rummal kezdődik, rossz nem lehet.
Jaj nagyon köszi, imádom! :)
Szia,
Belgiumban milyen kekszet ajánlasz a magyar háztartási helyett?
köszi,
Éva
Á, látom mennyire jók ezek a régi bevált receptek, örülök, hogy eszetekbe juttattam, illetve nem is én, hanem Dávid fiam. Na majd még kutakodok! :)
Éva: sajnos most nincs itthon ilyen keksz, nem tudom megnézni a nevét, de bármelyik boltban meg lehet találni. Kis figurák a keksz formái, olyat is lehet kapni, amelyiknek kis cukorpamacs van a tetején. Barnusom ezt hivja a világ legjobb kekszének. A sima változata ugyan olyan, mint nálunk a háztartási keksz. Csak figyelj rá az összetörésnél, hogy legalább ketté legyen törve minden keksz, mert különben nem szivja magába a kakaós masszát. Ezt a becses feladatot mindig Kedvesemre bizom, vegye ki részét ő is a munkából. :) Ha megyek boltba, akkor majd megnézem a nevét, de tényleg van minden boltban, saját termékként is és általában óriási zacsiban árulják és aránylag olcsó is.
Á, köszi Csilla, akkor azt hiszem, tudom melyikről van szó, a lányom szokott érte sírni a boltban :-) Elég apró darabok a mi háztartásinkhoz képest, és talán betűket ábrázolnak... Köszi, ki fogom vele próbálni!
Megjegyzés küldése