2010. december 31., péntek

Marék lencse

Ha már szilveszter és új év, akkor valamiért nem bírjuk megállni, hogy egy tál(marék) lencse ne kerüljön az asztalra. Mert ugye a babona…

Fogtam 1 bögre sárga/vörös lencsét és megfőztem sós vízben, babérlevelet is dobtam hozzá és jól ki is futtattam. Leszűrtem és hagytam kihűlni.

1 nagy (lila)hagymát felszeleteltem és ecetes salátalében áztattam pár órát. A leszűrt levet félretettem, majd a hagymát összekevertem a lencsével.

Egy bögre tejfölt jól kikevertem egy kis mustárral és az ecetes lével. Az egészet a hagymás lencsére öntöttem és jól átkevertem.Most pedig visszatettem a conservatoryba (hűvös helyre) hogy amikor majd szükség lesz rá, akkor befalatozhassuk.

Majd kis előgyártott húsgolyókkal esszük, nem virslivel (British pork sage and onion).

lencse

Vidám falatozást az új esztendőre is!

 

5 comments:

ORsi írta...

ez nagyon tetszik ;) ennél gyorsabban egy lencsés receptet leírni is élkészíteni nem is lehet;)

Unknown írta...

Biztos fini, én holnapra lencselevest terveztem, ha fini lett, akkor majd én is hozom.

Euthymia írta...

@ORsi: hihi csak ilyen kis hanyagul csaptam össze, most ott hűl és már nagyon szemezek vele...

@Csilla: mi az, hogy ha fini lenne?? egyértelmű, hogy az lesz!! :)szóval, várjuk a receptet :) :)

Unknown írta...

Timikém, az a bajom, hogy volt egy nagyon finom savanyulencseleves receptem, de mivel a gyerekek miatt csak ritkán csinálok, hát nem is forog a kezem között sürün. És most nem találom!!!!!!!!!!! Már összeolvastam vagy 10 receptet, de egyik se az enyém, most fejből, meg az összeolvasottakból csinálok megint valamit. És csak reménykedni tudok!

ORsi írta...

megcsináltam. nagyon jó lett;)

Megjegyzés küldése