a nagymamámtól tanultam, nem múlhatott el semmiféle ünnep nélküle. Remek vendégváró, finom, sokáig eláll száraz helyen (pl. fémdobozban tárolva) így akár jóelőre is legyártható.
recept:
1/4 kg darált mogyoró
1/4 kg porcukor
1 egész tojás+ 1 sárgája
összegyúrni erősen lisztezett deszkán, majd 10 cm széles, kisujjnyi vastagra nyújtani
1 fehérjét 1/4 kg porcukorral kikeverni, majd a kinyújtott masszára kenni
Ujjnyi csíkokra vágni, lisztezett tepsibe tenni (sütőpapír is jó)
130- 150 fokos előmelegített sütőben " szárítani", kb. egy órányi idő kell neki.
Ha kell, a mogyorós alját két kés között visszaigazítani
3 comments:
:DD olyan ismerős volt a kép :)
ugye? :)))
U, ez nagyon guszta! Boltba kell mennem, mert semmi nincs itthon! Mindent kisütöttem a kamrából!
Megjegyzés küldése