Hozzávalók:
kevés zöldbab | 2-3 kicsi padlizsán |
1 répa | 1 édes krumpli |
kevés zöldborsó | kókuszolaj |
mustármag | curry levél |
1-2 kanál joghurt | só |
rizs | kókusz |
római kömény | zöld csili |
turmeric |
Feldaraboljuk a zöldséget (bab, borsó, padlizsán, édes krumpli, répa) és sós vízben puhára főzzük.
Közben lereszelünk kókuszt, amihez hozzákeverjük a római köményt, az apróra vágott zöld csilit és a turmeric port.
Amikor a zöldség elkészült leszűrjük a levét és félretesszük.
Kókuszolajon megpattogtatjuk a mustármagot és a curry levelet majd ráöntjük a főtt zöldséget, kicsit pirítjuk és hozzáöntjük a kókuszos “darát” majd a joghurtot és kész is!
Rizs volt mellé, finom volt! És A hölgynek az ujjait is ehhez ettük - korábbi recept. :)
Azért kókuszolaj kell ebbe az ételbe, mert Kerala-ban a kókuszolaj az alapja a falatoknak.
0 comments:
Megjegyzés küldése