2010. június 30., szerda

Avial

Hozzávalók:

kevés zöldbab 2-3 kicsi padlizsán
1 répa 1 édes krumpli
kevés zöldborsó kókuszolaj
mustármag curry levél
1-2 kanál joghurt
rizs kókusz
római kömény zöld csili
turmeric
Feldaraboljuk a zöldséget (bab, borsó, padlizsán, édes krumpli, répa)  és  sós vízben puhára főzzük.
Közben lereszelünk kókuszt, amihez hozzákeverjük a római köményt, az apróra vágott zöld csilit és a turmeric port.
Amikor a zöldség elkészült leszűrjük a levét és félretesszük.
Kókuszolajon megpattogtatjuk a mustármagot és a curry levelet majd ráöntjük a főtt zöldséget, kicsit pirítjuk és hozzáöntjük a kókuszos “darát” majd a joghurtot és kész is!
IndiaJuni 556
Rizs volt mellé, finom volt! És A hölgynek az ujjait is ehhez ettük  - korábbi recept. :)
Azért kókuszolaj kell ebbe az ételbe, mert Kerala-ban a kókuszolaj az alapja a falatoknak.
 
avial

 

 

0 comments:

Megjegyzés küldése