avagy vegetable pallo, de ha akarom úgy is mondhatom, hogy paella indiai módra :)
Ha már a múlt héten bedobtam a közösbe a joghurtos salátát, akkor itt az ideje, hogy azt is megmutassam, mihez is ettük.
-1 répa | -olaj |
-1 krumpli | -pár szem kesudió |
-kevéske zöldbab | -1 bögre rizs |
-2 hagyma | -1 kiskanál gyömbér és fokhagymakrém |
-2 paradicsom | -kevéske cukor |
-só | -babérlevél |
-turmeric por (kurkoma) | -szegfűszeg |
-ghee (tisztított vaj) | -víz |
-citromlé | -koriander |
-zöld csili |
A hagymát (fél)karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk.
A zöldbabot felvágjuk, a répát negyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk, összevágjuk.
A fűszereket a meleg olajon megfuttatjuk, hozzáöntjük a kesudiót, a hagymát és kicsit pirítjuk, majd a fokhagyma-gyömbér krémet és a zöld csilit is hozzáadjuk.
A paradicsommal is jól átkeverjük és beletesszük a répát is. Megszórjuk egy kis cukorral és sóval.
A krumpli és a zöldbab is az edénybe kerül, jól megforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel, hagyjuk picit főni.
Amikor a zöldség már puhul beleöntjük a rizst és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel (mert már van benne valamennyi víz, amiben a zöldség is főtt), rátesszük a tetejét és közepes lángon megfőzzük.
Citromlével meglocsoljuk és egy kanál gheet (tisztított vajat) keverünk hozzá, megszórjuk a tetejét korianderrel és a joghurtos salátával megesszük.
0 comments:
Megjegyzés küldése