2010. június 17., csütörtök

Zöldséges rizs

avagy vegetable pallo, de ha akarom úgy is mondhatom, hogy paella indiai módra :)

Ha már a múlt héten bedobtam a közösbe a joghurtos salátát, akkor itt az ideje, hogy azt is megmutassam, mihez is ettük.

-1 répa -olaj
-1 krumpli -pár szem kesudió
-kevéske zöldbab -1 bögre rizs
-2 hagyma -1 kiskanál gyömbér és fokhagymakrém
-2 paradicsom -kevéske cukor
-só -babérlevél
-turmeric por (kurkoma) -szegfűszeg
-ghee (tisztított vaj) -víz
-citromlé -koriander
-zöld csili

A hagymát (fél)karikákra vágjuk, a krumplit felkockázzuk.

IndiaJune 631

A zöldbabot felvágjuk, a répát negyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk, összevágjuk.

IndiaJune 628

A fűszereket a meleg olajon megfuttatjuk, hozzáöntjük a kesudiót, a hagymát és kicsit pirítjuk, majd a fokhagyma-gyömbér krémet és a zöld csilit is hozzáadjuk.

IndiaJune 633

A paradicsommal is jól átkeverjük és  beletesszük a répát is. Megszórjuk egy kis cukorral és sóval.

A krumpli és a zöldbab is az edénybe kerül, jól megforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel, hagyjuk picit főni.

IndiaJune 636

Amikor a zöldség már puhul beleöntjük a rizst és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel (mert már van benne valamennyi víz, amiben a zöldség is főtt), rátesszük a tetejét és közepes lángon megfőzzük.

IndiaJune 646

Citromlével meglocsoljuk és egy kanál gheet (tisztított vajat) keverünk hozzá, megszórjuk a tetejét korianderrel és a joghurtos salátával megesszük.

     IndiaJune 644  

0 comments:

Megjegyzés küldése