Nem jutott idétlenebb elnevezés az eszembe. Azért poulet, mert kicsit provanszi, Aachen pedig úgy került a képbe, hogy az ott vásárolt zsemlegombócot használtam köretként. Szerettem volna már valamit újítani az unásig nyomott sült csirke classic 1.0-án, amit általában akkor csinálok, ha nem akarok sokat pepecselni a konyhában, de mégis meleg ételt szeretnék az asztalra tenni. Gyors, egyszerű és a visszajelzésből ítélve még finom is. A pipit nem egészben, hanem alkatrészeire szedve készítettem el azért, hogy az ízek könnyebben átjárják és hogy az egyébként kiszáradásra hajlamos mell is szaftos legyen.
Íme a hozzávalók:-1 db csirke
-2 db kaliforniai paprika
-1 db nagyobb méretű padlizsán
-3db közepes fej vöröshagyma
-4 evőkanál sugo
-só, bors, oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű és zsálya
A padlizsánt és a paprikát felkockázom majd a fűszerekkel és a sugoval összekeverem és szétterítem a tepsiben. Erre dobálom a hagymakarikákat és ráhelyezem a csirke darabokat. Fóliával lefedve kb 45-50 percig sütöm 200 fokon, légkeveréssel. Amikor a fólia alatt minden klasszul megpuhult, ropogósra sütöm a bőrét. Amikor kész, zsemlegombóccal tálalom.
Mielőtt a zsiradékot hiányolnátok elmondom, hogy pont elég zsír alá, ami a csirkéből kisül és víz sem kell, mert a zöldségek sok levet eresztenek. Jó étvágyat!
3 comments:
Nagyon tetszik, de mi a manó az a sugo? :)
Nálunk olivabogyós paradicsomszósz :)
Áááhá. Köszi :)
Megjegyzés küldése