2010. június 13., vasárnap

Poulet a la Aachen


Nem jutott idétlenebb elnevezés az eszembe. Azért poulet, mert kicsit provanszi, Aachen pedig úgy került a képbe, hogy az ott vásárolt zsemlegombócot használtam köretként. Szerettem volna már valamit újítani az unásig nyomott sült csirke classic 1.0-án, amit általában akkor csinálok, ha nem akarok sokat pepecselni a konyhában, de mégis meleg ételt szeretnék az asztalra tenni. Gyors, egyszerű és a visszajelzésből ítélve még finom is. A pipit nem egészben, hanem alkatrészeire szedve készítettem el azért, hogy az ízek könnyebben átjárják és hogy az egyébként kiszáradásra hajlamos mell is szaftos legyen.

Íme a hozzávalók:
-1 db csirke
-2 db kaliforniai paprika
-1 db nagyobb méretű padlizsán
-3db közepes fej vöröshagyma
-4 evőkanál sugo
-só, bors, oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű és zsálya

A padlizsánt és a paprikát felkockázom majd a fűszerekkel és a sugoval összekeverem és szétterítem a tepsiben. Erre dobálom a hagymakarikákat és ráhelyezem a csirke darabokat. Fóliával lefedve kb 45-50 percig sütöm 200 fokon, légkeveréssel. Amikor a fólia alatt minden klasszul megpuhult, ropogósra sütöm a bőrét. Amikor kész, zsemlegombóccal tálalom.
Mielőtt a zsiradékot hiányolnátok elmondom, hogy pont elég zsír alá, ami a csirkéből kisül és víz sem kell, mert a zöldségek sok levet eresztenek. Jó étvágyat!

3 comments:

Ziebi írta...

Nagyon tetszik, de mi a manó az a sugo? :)

naomihenger írta...

Nálunk olivabogyós paradicsomszósz :)

Ziebi írta...

Áááhá. Köszi :)

Megjegyzés küldése