2010. június 30., szerda

A hölgynek az ujjai

Lady’s fingers - Okra.

A pontos nevét ennek a falatnak nem tudom megmondani, mert Lakshmi írása alapján minden lehet. Kiejtve meg még annyira sem értettem, hogy mi is az, amit szerdán az ogréből  okra-ból gyártottunk.

Hozzávalók:

okra (egy csokorral)

1 pohár (200ml) joghurt

koriander (mi más)

(kókusz)olaj

mustármag

curry levél

kókusz szeletkék

zöld csili

római kömény

kesudió

turmeric

víz (fél pohár)

 

 okra

Szóval a hölgynek az ujjait (Lady’s fingers) szépen feldaraboljuk és nagyon kevés (kókusz)olajon megpirítjuk. Ahogy Lakshmi mondta, amikor a zöld illat jön ki, akkor már jó, kitesszük egy tálba (akármibe). Nem szabad puhára csak roppanósra. Zöld illatot mondjuk, nem éreztem, de valóban roppanós maradt.

A mustármagot és kevés curry levelet megpattogtatunk 2 kanál (kókusz)olajon.

A kókusz darabokból, a zöld csiliből, a római köményből és a kesudióból összepépesített turmixot gyártunk (ezt mindig hozza, de azt mondja, nem kell bele más). Ráöntjük a mustármagos curry levélre.

Visszaöntjük az okra-t is és kicsit forraljuk (továbbra sem főzzük meg puhára, csak 1-2 percig forraljuk együtt).

A joghurtot jól átkeverjük egy edényben (itt habverőt követelt tőlem, de olyanom nincs) és öntünk hozzá fél pohárnyi vizet. Megkeverjük, kevés sót adunk hozzá meg egy kevés turmeric port  is engedtem, adni hozzá és ráöntjük az okra-ra. Kettőt keverünk még rajta és kész is. A joghurttal már nem szabad forralni.

okra2

Rizst és Avialt ettünk hozzá, de ízlés kérdése, hogy mi legyen hozzá a köret… :)

Kapcsolódások:

Okra - www.edenkert.hu (HU)

Okra - majd a wiki megmondja (EN)

0 comments:

Megjegyzés küldése