Lady’s fingers - Okra.
A pontos nevét ennek a falatnak nem tudom megmondani, mert Lakshmi írása alapján minden lehet. Kiejtve meg még annyira sem értettem, hogy mi is az, amit szerdán az ogréből okra-ból gyártottunk.
Hozzávalók:
okra (egy csokorral) | 1 pohár (200ml) joghurt |
só | koriander (mi más) |
(kókusz)olaj | mustármag |
curry levél | kókusz szeletkék |
zöld csili | római kömény |
kesudió | turmeric |
víz (fél pohár) |
Szóval a hölgynek az ujjait (Lady’s fingers) szépen feldaraboljuk és nagyon kevés (kókusz)olajon megpirítjuk. Ahogy Lakshmi mondta, amikor a zöld illat jön ki, akkor már jó, kitesszük egy tálba (akármibe). Nem szabad puhára csak roppanósra. Zöld illatot mondjuk, nem éreztem, de valóban roppanós maradt.
A mustármagot és kevés curry levelet megpattogtatunk 2 kanál (kókusz)olajon.
A kókusz darabokból, a zöld csiliből, a római köményből és a kesudióból összepépesített turmixot gyártunk (ezt mindig hozza, de azt mondja, nem kell bele más). Ráöntjük a mustármagos curry levélre.
Visszaöntjük az okra-t is és kicsit forraljuk (továbbra sem főzzük meg puhára, csak 1-2 percig forraljuk együtt).
A joghurtot jól átkeverjük egy edényben (itt habverőt követelt tőlem, de olyanom nincs) és öntünk hozzá fél pohárnyi vizet. Megkeverjük, kevés sót adunk hozzá meg egy kevés turmeric port is engedtem, adni hozzá és ráöntjük az okra-ra. Kettőt keverünk még rajta és kész is. A joghurttal már nem szabad forralni.
Rizst és Avialt ettünk hozzá, de ízlés kérdése, hogy mi legyen hozzá a köret… :)
Kapcsolódások:
0 comments:
Megjegyzés küldése