2010. június 7., hétfő

Milánói csirkemell

Ez a recept eredetileg a milánói sertésborda, de mivel mi nem ehetünk sertéshust, mert többen is allergiások a családban rá, hát egy kicsit átvariálltam, elkészítettem csirkemellből. Igy is nagyon finom, csak ajánlani tudom egy izletes vasárnapi ebédhez!


Hozzávalók 6 főre:

- 3 egész csirkemell
- bors
- corn flakes
- 2 tojás
- 3-4 fokhagyma
- 2 dl husleves
- liszt
- 5 db közepes paradicsom
- 300 dkg spagetti
- só
- vaj

Elkészítés:

A csirkemelleket rántható szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd először tojásba, utána pedig összetört corn flakes-be mártjuk. Forró olajon készre sütjük.

Közben megfőzzük a spagettit is. Nem kell teljesen megfőzni, egy picit roppanjon még!

A bazsalikomot kevés vajon megpiritom, rádobobom az apróra vágott paradicsomot. Egy kicsit együtt sütjük, pici lisztet szórunk rá, majd felöntjük a husleveslével, leturmixoljuk és pár percig még forraljuk, izesitjük. Ha kész, akkor a tésztára öntjük a hig levet és fedő alatt hagyjuk, hogy magába szivja a tészta a hig szószt.

1 comments:

Pyry írta...

Nagyon tetszik, ki fogjuk próbálni! :)

Megjegyzés küldése