2010. június 6., vasárnap

zöldborsó mentával és parmezánnal - grüne erbsen mit minze und parmesan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“járt utat járatlanért el na hagyj!” – tartja a mondás. a zöldborsó esetében  ez annyit jelent, hogy párosítsuk csak a szokásos petrezselyemmel. nincs is ellene semmi kifogásom, mert nagyon jól összeillenek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne valami más zöldfüszerrel is bátran kísérletezni. példának okáért a mentával.  25 °C-os melegben kiválóan könnyed és gyors ebéd egy kis török lepénykenyér kíséretében.  

egy evökanál forró vajra dobjk rá a borsót, picvit sózzuk és lefedve kislángon 5 percet pároljuk. keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vággott mentalevelet és szórjuk meg parmezzánnal.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

ein schnelles und leichtes mittagessen am samstag, wenn die temperaturen auf über 25 °C klettern. ein esslöffel butter erhitzen, die erbsen dazu geben,  salzen und auf kleiner flamme zugedeckt 5 minuten garen. mit einigen kleingehackten minzblättern und parmesan bestreue und mit fladenbrot servieren.

2 comments:

Euthymia írta...

ez tényleg nem lehet rossz :) főleg, hogy én amúgy is kedvelem a mentát :) (főleg csokiban, meg fagyiban)

ORsi írta...

na akkor zöldborsóban is be fog majd jönni;-)

Megjegyzés küldése