“járt utat járatlanért el na hagyj!” – tartja a mondás. a zöldborsó esetében ez annyit jelent, hogy párosítsuk csak a szokásos petrezselyemmel. nincs is ellene semmi kifogásom, mert nagyon jól összeillenek, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne valami más zöldfüszerrel is bátran kísérletezni. példának okáért a mentával. 25 °C-os melegben kiválóan könnyed és gyors ebéd egy kis török lepénykenyér kíséretében.
egy evökanál forró vajra dobjk rá a borsót, picvit sózzuk és lefedve kislángon 5 percet pároljuk. keverjünk hozzá ízlés szerint apróra vággott mentalevelet és szórjuk meg parmezzánnal.
ein schnelles und leichtes mittagessen am samstag, wenn die temperaturen auf über 25 °C klettern. ein esslöffel butter erhitzen, die erbsen dazu geben, salzen und auf kleiner flamme zugedeckt 5 minuten garen. mit einigen kleingehackten minzblättern und parmesan bestreue und mit fladenbrot servieren.
2 comments:
ez tényleg nem lehet rossz :) főleg, hogy én amúgy is kedvelem a mentát :) (főleg csokiban, meg fagyiban)
na akkor zöldborsóban is be fog majd jönni;-)
Megjegyzés küldése