2010. június 7., hétfő

AUSSIE BURGER

Ausztrál konyháról annyit, hogy sajátos ausztráliai konyha nincs, viszont rengeteg féle nemzet konyhája megtalálható, nem csak az európai és ázsiai, de a világ összes részéről és ebből keveredik ki valami igazán egyéni, de tipikusnak nem nevezhető étel választék.
Most lássunk egy egészen egyszerű, autentikus ausztrál stílusú ételt, az ozzi hamburger elkészítésének módját:

Hozzávalók:
1 db szezám magos hamburger zsömle
1 szelet marhahúsból készült hamburgerhús
1 db tojás
1 szelet sajt
hagyma karikák
szeletelt paradicsom
szeletelt cékla
ananász karika
1 adag saláta
ketchup
vaj

Elkészítés:
A zsömlét vágjuk félbe, kenjük meg vajjal és pirítsuk ropógosra a két belső felét. Süssük meg a hamburger húst, pirítsuk meg a bacont és csináljunk 1 tojásból tükörtojást. Tegyük össze amink van, a következő sorrendben:
zsömle alj - saláta - hagyma - paradicsom - ananász - hamburgerhús - sajt - ketchup - cékla - tükörtojás - bacon- zsömle tető....és középen átszúr hurkapálcával.
Helyi szokás szerint együnk hozzá sült krumplit...chipszet.:)

(a recept leírása Csabimtól származik, lásd itt.)

3 comments:

Euthymia írta...

juj, ez nagyon jól néz ki!!!! uuuh, igazán laktató, azt hiszem :)

Csillu írta...

Igen, akár főételként is helyt áll mérete és laktató tartalma miatt. (főleg, ha mellé egy korsó sör is lecsúszik:))

naomihenger írta...

Húúú, ez gyönyörű! Miért érzem, hogy nincs light változata?:)))

Megjegyzés küldése