2010. június 8., kedd

ERDÉLYI SALÁTALEVES


Hozzávalók: (2 személyre)

1 fej saláta
10 dkg bacon vagy szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
fél liter hús alaplé
fél liter tej
2 tojás
só, bors
kevés cukor és ecet

A salátát bő vízben jól átmosom és leveleit apróra tépkedem.
A bacont, szalonnát vagy füstölt sonkát (ami éppen van) felkockázom, felét egy fazékban felteszem pirulni, rádobom az aprított fokhagymát és hagyjuk, amíg az illatát minden családtag megérzi:) A fokhagymával nem lehet elrontani, tehát ne sporóljunk vele!
Jön hozzá a saláta, amit felöntök a húslével (maradék húsleves vagy leves kockás változat is jó) és tejjel, fűszerezem sóval, borssal, ízlés szerint mehet hozzá (de ki is hagyható) a cukor és ecet, gyakori kóstolgatással lehet igazítani az ízén:) Végül egy serpenyőben a bacon maradékot szintén megpirítom, és rá 2 tojásból hagyományos rántottát készítek. Tetejét bőven megszórom piros paprikával és felcsíkozom. Hozzáteszem a leveshez és leveszem a tűzről. A paprika szép aranysárgára varázsolja, bátran ajánlom kipróbálni!


1 comments:

Csillu írta...

Ha valaki ismeri ezt a levest, szívesen olvasnám, hogyan készül más házaknál.

Megjegyzés küldése