Kétszemélyes kis családunk egyik tagja muffin függő. És nem én vagyok az!:)
Jöjjön egyik nagyon kedvenc:
Elkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 bögre magozott datolya
100 g vaj
1 ¼ bögre víz
2/3 bögre barna cukor
1 teáskanál szóda bikarbóna
2 bögre sütőporos liszt
180g fehér csoki
2 tojás
1. A datolyát darabolva, a vajat, vizet és cukrot egy serpenyőbe közepes lángon melegítjük, amíg a vaj és cukor felolvad. Adjuk hozzá a szóda bikarbónát és hagyjuk 5 percig hűlni.
2. Adjuk hozzá a lisztet és végül a felvert tojásokat és a fehércsoki darabkákat.
3. Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.
És végül egy tipp: A fehércsoki kockákat, ha fagyasztóba tartjuk használatig, akkor nem fog szétfolyni és elillanni, hanem töményen benne marad a muffinban. Csudajó!
White Chocolate and Date Muffins
Preparation time: 10 minutes
Cooking time: 20 minutes
1 cup pitted dates, chopped
100g unsalted butter
1 ¼ cups water
2/3 cup brown sugar
1 teaspoon bicarbonate of soda
2 cups self-raising flour
180g white chocolate, chopped
2 eggs, lightly beaten
1. Place dates, butter, water and sugar in a saucepan and cook over medium heat until butter melts and sugar dissolves. Stir in bicarbonate of soda and leave to cool for 5 minutes.
2. Gently fold flour through date mixture followed by chocolate and eggs. Spoon into lightly greased 12 cup capacity muffin tray.
3. Bake in a moderately slow oven (150 C – 170 C) for 15-20 minutes or until cooked when tested with a skewer.
Makes 12.
2 comments:
nem vagyok nagy muffin-rajongó, de ezt tutira kipróbálom. azért is, mert mindig van maradék datolya, és a fehér csoki pedig külön izgalmasan hangzik hozzá. föleg elötte mélyhütöben tartva:-) viszonylag jó durvára kell felvagdosni, ugye?
Szia Orsi,
a csokit kockáira tördelve teszem bele, és igen, minél nagyobb darab csokival találkozunk majd a muffinba, annál nagyobb a siker:)))
Megjegyzés küldése