…vagy mondhatjuk úgy is Toor Dal.
Miután csütörtökön is itt volt Lakshmi (a hölgy, aki főz nekem heti 2x én meg jegyzetelek) alig bírtam utána mozdulni. Olyat ebédeltem állva a konyhában, hogy öröm volt nézni. Juj, valaki messziföldön fogyott egy csomót, na ez velem nem fordulhat elő. Zabálok, mert annyira jókat lehet itt enni.
Na, de térjünk csak vissza a mai, akarom mondani a szerdai főzőcske második fogására, mert a krumplis vacsi mellé még készítettünk egy kis lencsés finomságot is.
-1 bögre lencse/sárgaborsó (toor dal)
-2 szem paradicsom
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 közepes fej hagyma
-pici zöld chilli
-sambar powder (ízlésnek megfelelően)
-turmeric/kurkuma (ízlésnek megfelelően)
-só (ízlésnek megfelelően)
-kevéske mustármag
-pici citromlé
-olaj
-víz
A lencsét megfőzzük nem öntjük le a levét, összedaráljuk (botmixerrel).
Az olajon megpattogtatjuk a mustármagot és ráöntjük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csilit és keverünk rajta kettőt - hármat. Hozzáöntjük a hámozott és apróra vágott paradicsomot, a sót és a fűszereket. Jól átkeverjük, a fakanállal kicsit összetörjük. (Na, ez mindennek az alapja itt messziföldön, paradicsom, hagyma, fokhagyma olajon megfuttatva)
A ledarált lencsét/sárgaborsót is hozzáadjuk és még öntünk hozzá egy pohár vizet.
Hagyjuk jól összeforrni, a végén facsarunk bele kevés citromlevet.
Dosa-t mártogatunk bele… jó étvágyat!! :)
2 comments:
én is nagyon szeretem. szoktam bele tenni répát és krumplit. mindig annyit eszem belöle, hogy a végén már a fülemen jön ki - de mindig nagyon jó;-)
:) örülök, hogy neked ízlik, nekünk is :) :)
Megjegyzés küldése