egyik legkedvencebb ételünk. abban az értelemben, hogy gyakran készül. tipikusan az a hétköznapi vacsora, amely akkor készül, ha épp nem jut eszembe semmi, mit is gfözhetnék. idöm pedig nincsen rajta gondolkozni. nos ilyenkor ha hazafelé beugrok a boltba és cikóriát látok, máris teszem a kosaramba.
személyenként 1-2 cikóriából készítem. a cikória külsö leveleit (1-2-3) eltávbolítom, egy éles késsel hosszában kettévágom, a tönkjét v-alakban kivágom mert keserü. egy-kéz citromlé cseppeet öntök rá. egy kilajozott höálló tálba teszem, megszórom apróra vágott sonkával és leöntöm 1 dl tejszín+1 dl tej, 2 tojás, szerecsendió, fehérbors és só keverékével. reszelt parmezánnal megszórom. 25-30 perc allatt 180 °C-on pirosra sütöm. bazmati rizzsel tálalom.
schnelles abendessen für die tage, wo ich keine idee habe, was es am abend zu essen geben soll. und keine zeit darüber nachzudenken. wenn ich an solchen abenden auf dem nachhauseweg kurz einkaufen gehe und im laden chicoreé sehe, ist gleich alles klar.
pro person 1-2 chicoreé der länge nach durchschneiden (vorher die äußeren 1-2-3 blätter entfernen), die enden v-förmig herausschneiden, da diese sehr bitter schmecken. die chicoreé-hälften in eine flache backform geben, kleingeschnittenen schinken darauf verteilen, ein soße aus 1dl sahne + 1 milch, 2 eier, salz, pfeffer und muskatnuss darauf gießen. bei 180°C ca. 25-30 minuten goldgelb backen. mit basmatireis servieren.
5 comments:
Nálunk ez lesz ma a vacsi, már be is vásároltam! :)
nagyon szeretem a csőben sült dolgokat. ilyet még nem ettem, de jó tudni róla :) :)
csilla, na milyen lett?
euthymia, ha hozzájutsz, próbáld ki;-)
Orsi, nagy sikere volt, mindjárt fel is teszem a blogba, nagyon könnyü elkészíteni, hamar meg is sül és finom guszta. Vacsorára teljesen tökéletes, nem terheli meg a gyomrot mégis jól lakott az egész család.
Majd szépen sorraveszem a többi zöldséget is, mert vacsira ezek jók. Meleg legyen azért, könnyü, gyors!
Megjegyzés küldése