És mivel Csilla már tett fel egy tócsnis, lepcsánkás (bocs, Macok) receptet, ezért gondoltam, itt van ez a cukkínis változat hozzá, ha valakinek van kedve megkóstolni.
Ez annyira kínos, én sosem követem a recepteket, főleg nem méricskélek, de talán azért nem okoz majd gondot senkinek legyártani az amúgy sütőtök lepcsánkát…
Szóval:
-pár darab cukkíni (sütőtök)
-néhány szem burgonya
-tojás (2)
-fűszer
-snidling
-petrezselyem
-marék tökmag
-a sütéshez olaj
-fokhagyma
-tejföl
-gyömbér
A cukkínit és a krumplit is lereszeltem és a levét jól kinyomkodtam.
Megfűszereztem, egy kis petrezselymet és snidlinget is aprítottam bele, majd hozzákevertem 3 tojást (kis gyömbért is reszeltem bele, de ezt nem ide kell!!!!!).
Egy marék tökmagot megpirítottam, összedaráltam és beleöntöttem a masszába.
Jól összedolgoztam és addig a serpenyőben kevéske olajat hevítettem, majd egy merőkanálnyi adagot szétnyomkodtam egyenletesen, 5-7 percig sütöttem. Egy fedőre kiöntöttem, majd óvatosan visszacsúsztattam, hogy a másik oldala is megsüljön.
Azon melegében, fokhagymás, borsos tejföllel leöntöttem és meg is ettük, míg sült a második lepényke. Ez nálunk így megy, palacsintát, lepcsánkát, rántott dolgokat mindig a konyhában állva esszük iziben, mert valahogy ez valami betegség nálunk.
A gyömbért persze nem a masszába kellett volna reszelni, hanem a tejfölbe, de hát néha előfordul az ilyen félrereszelés...
És egy kis kiegészítés a kotyvasztáshoz:
A recept eredetije a 2007. január harmadikán megjelent Nők Lapjában volt. Ott sütőtököt írnak, de nyáron annak nincs szezonja, ezért került bele a cukkíni. A gyömbért a tejfölbe kell reszelni, nem a masszába, (ez szeleburdiság kérdése), valamint 2 tojás és 2 fehérje az előírás szerinti adag bele. És nagyon finom!!!!
1 comments:
Ha a tojásfehérjét felverjük habbá akkor a lepcsányka sokkal lazább lesz!!!
Én szoktam bele reszelni 1 répátis + 1 hagymát is!
Megjegyzés küldése