A nevét viszont azóta sem tudjuk, azóta kiderült, hogy ez a bajor nokedli, de mi szottyos nokedlinek hívjuk. :)
Azt nem tudom megírni, hogy a nokedlit hogyan kell elkészíteni, mert én mindig ránézésre adagolom a lisztet-tejet-vizet-tojást. Szóval onnan kezdjük, hogy van egy jó adag nokedlink.
-kb 4-5 főre elég nokedli
-10 dkg sonka
-fél szár póréhagyma
-kb 5 dl tejszín
-10 dkg reszelt sajt
-kevés olaj
-só, bors, csipetnyi szerecsen dió
Elkészítés:
Az olajon megdínszteljük az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát. Kevés ideig pirítjuk, majd bele a nokedlit. Összekeverjük, egy picit a nokedlit is pirítgatjuk, majd ráöntjük a tejszínt, megfűszerezzük, és elkezdjük összerottyantani. Mikor már elkezd besűrűsödni, akkor beleszórjuk a sajtot is, és megvárjuk, míg beleolvad.
Tálaláskor meg lehet szórni pluszban egy kis sajttal (a fenti képen ez elmaradt).
Jó étvágyat!
0 comments:
Megjegyzés küldése