Hozzávalók 4 db-hoz:
-3-4 szelet toastkenyér
-15 dkg vastagra szelt sonka
-8-10 dkg trappista sajt
-8-10 dkg füstölt sajt
-8-10 dkg camambert sajt
-1 tojás
-10-15 dkg liszt
-kevés tej
-só
-4 db hurkapálca
-olaj a sütéshez
A toastkenyeret, a sonkát és a sajtokat kb 2*2 cm-es méretű, lehetőleg egyforma nagyságú négyzetekre felvágom (vastagságuk kb 1 centis legyen kedvtől függően :) . Fogok egy pálcikát, először egy kenyérdarabot húzok rá, majd sajt, majd sonka, majd kenyér, majd másféle sajt és így tovább, amíg a pálcika meg nem telik. Az utolsó darab szintén kenyér legyen.
Ha a fentiekkel kész vagyunk, a tojásból, tejből, lisztből és pici sóból folyékony de sűrű palacsintatésztát keverünk (egyszerűen a hozzávalókat keverjük el csomómentesen). Ha ezzel megvagyunk, belemártogatjuk a korábban elkészült saslikokat úgy, hogy mindenhol ellepje a tészta és forró olajban pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
(Szintén Csabi receptje, köszönjük neki érte!)
0 comments:
Megjegyzés küldése