2010. május 8., szombat

Kínai hátszíncsíkok paprika trikolorral




Hozzávalók:
40 dkg hátszín
egy fél piros, egy fél sárga és egy fél zöld kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 lilahagyma
1 evőkanál petrezselyem felaprítva
1 evőkanál szójaszósz
olaj a sütéshez
2 evőkanál víz
A páchoz:
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olivaolaj
őrölt fekete bors
fél citrom leve
1 kiskanál méz
1 evőkanál kukorica keményítő
A hátszínt vékony csíkokra vágom majd összekeverem a páccal. Legalább egy óráig pihenni hagyom. 

Vékony csíkokra aprítom a paprikákat, a lilahagymát. Egészen  finomra vágom a fokhagymát.
A pácidő letelte után 1 evőkanálnyi olajat hevítek a wokban. Belevetem a fokhagymát. Vigyázok, hogy meg ne égjen. Rádobom a húst és addig sütöm (kb 1-2 perc) , amíg el nem veszti rózsás színét. Ezután kiveszem a wokból. 
A helyére fél evőkanál olajat öntök, hozzáadom a lilahagymát és 1 evőkanál szójaszószt öntök mellé. 1-2 percig sütöm. Utána beleteszem a a paprikákat és további 1 percig sütöm, majd felöntöm 2 evőkanál vízzel és még vagy 2 percig rotyogtatom. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a húst. A tetejét megszórom a vágott petrezselyemmel.
Köretként főtt rizs illik hozzá a legjobban.

0 comments:

Megjegyzés küldése