2010. május 22., szombat

ribizlis-narancsos turmix - johannisbeere-orangen-turmix

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nem tudom, másnál hogy van, ez. nálam tavasszal, amikorr megjelennek a friss gyümölcsök, sorra kerülnek elö a mélyhütö legmélyebb bugyraiból a tavaly nyáron lefagyasztott gyümölcsök.  elörelátó módon szépen el szoktam tenni öket, legyen vitamin télen is. aztán elmúlik a tél és a mélyhütö még mindig tele. ki érti ezt? mindenesetre legföbb ideje helyet csinálni az idei gyümölcsnek.

régen mindig azt hittem, hogy a turmixhoz gyümölcs és tej kell. ma már tudom, hogy a csak gyümölcsböl készült turmix sokkal, de sokkal finomabb és könnyebb. nem beszélve a jó élettani hatásáról (ami ugye a tej esetében koránt sem biztos, hogy olyan jó, de ez most messzire vezetne.)  szóval az egész minimális eröbedobással maximális élvezetet nyújt: gyümölcsöket a turmix-gépbe be, hozzá annyi víz, amennyit jónak látunk. a turmix gombját csak kisideig kell nyomva tartanunk. máris iható a vitaminbomba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         ich weiss nicht, wie andere es machen. bei mir ist der tiefkühlschrank noch voll mit obst, was ich im letzten sommer eigentlich für winter da reingelegt habe. nun wird´s langsam zeit, platz für den neuen obst zu machen.

man nehme: eine handvoll johannisbeeren sowie den saft einer frisch gepressten eine orange und füge ein glas wasser (oder mehr) dazu. man betätige kurz den mixer-knopf. fertig ist das leckere vitaminreiche erfischungsgetränk.

0 comments:

Megjegyzés küldése