2010. május 21., péntek

Virslis tekercs

A tésztához valók:

1 kis pohár joghurt
2 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
1 ek. só
30 dkg liszt
20 dkg graham liszt
2 ek. cukor
2,5 dkg élesztő

+ 5 hosszú, vagy 10 rövid virsli ( vastag sonkával és bacon-nel is működik)

az élesztőt elkeverem a langyos tejjel, evőkanálnyi liszttel és a cukorral, hagyom jól felfutni. A többi hozzávalókkal a dagasztógépbe teszem és 20 percig dagasztatom vele. Ha kész, duplájára kelesztem, majd 10 egyforma cikkre vágom.
A cikkeket kinyújtom négyszögletesre, beleillesztem a virsliket (ezek hosszú, bécsi virslik) és feltekerem, mint a kiflit. Utána a tekervényt ketté vágom. ( Aki szereti, az a bevirslizés-feltekerés előtt tehet a tészta közepére reszelt sajtot, hagymát, mustáros vajat...ízlés szerint. Ha sajt, akkor vigyázat, mert kifolyhat, ilyenkor csak a közepébe kerüljön és érdemes egyben hagyni, nem szétvágni a "kiflit". )
Sütőpapíros, vagy kikent tepsire sorakoztatom őket, kis távot hagyva egymástól és ismét duplára kelesztem. Megkenem a tetejét vizezett tojássárgájával és 180C-s sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm.

Ha a tésztából simán csak kifliket készítünk, akkor nincs az a gyerek, aki ne falná be az utolsó morzsáig :))

1 comments:

ORsi írta...

nagyon finom lehet! majd egy legközelebbi alkalommal én is kipróbálom;-)

Megjegyzés küldése