2010. május 11., kedd

Budapest-szelet Salt Lake Cityben

Gombinak eszébe jutott, hogy ő hogy szerette a Budapest-szeletet, és ezer éve nem evett már, gondoltam utánanézek a neten hogyan is készül. Végül 2-3 különböző receptből kombináltam ki ezt:


Hozzávalók (2 személyre, 2 ebédre):
-4 szelet sertés karaj
-só, bors, olaj a husi alá
-1 közepes doboz konzerv gomba
-2/3 doboz konzerv borsó
-pár szelet bacon
-1 vöröshagyma
-1-2 csirkemáj
-1 paradicsom
-fél kocka vaj
-6-8 közepes újkrumpli
-1 nagy serpenyő a husihoz
-1 fazék a krumplinak
-1 kis edény a vaj olvasztásához

Előkészítés:
A húst sózom, borsozom mindkét oldalon. A bacont vékony csíkokra vágom, a hagymát pucolom és aprítom. A krumplit jól letisztogatom, kivágom a hibás részeket, és kockákra vágom. A csirkemájat is csíkokra vágom.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőbe rakok egy kis olajat, és a húst mindkét oldalát pirosra sütöm. Kicsit felöntöm vízzel is hogy nehogy nyers maradjon, a víz úgyis lesül róla. Mikor készen van, kiveszem a husikat, és félrerakom egy tányéron.



A serpenyőbe még azon melegében beledobom a felaprított vöröshagyma felét, a baconcsíkik felét,és egy kicsit sütögetem. Mikor a hagyma már kicsit megpirult, hozzáadom a gombát, borsót, paradicsomot, és a csirkemájat. Öntök hozzá egy pici vizet, hogy olyan ragus beütése legyen a dolognak, és megsózom, megborsozom, és adok hozzá egy csipet őrölt pirospaprikát. Negyed órát főzőcskézem, közben néha megkeverem.



Közben odarakom a krumplit főni. Mikor majdnem készen van, egy kis edényben felolvasztom a vajat, beleszórom a maradék aprított hagymát és bacont. Kicsit pirítom őket a vajon. Közben puhára fől a krumpli, leöntöm a levét, és nyakon öntöm a vajas-hagymás-baconös öntettel, és így csinálok belőle krumplipürét.



Kiegészítés:

Az eredeti receptekben sima krumplipürét és rizst ajánlottak, azzal sem lehet rossz. :)

1 comments:

ORsi írta...

az igazat megvallva sosem voltam odaérte, de most magyon megkívántam. mit tesz az a pár év és ezervalahány km távolság;-)

Megjegyzés küldése