2010. május 2., vasárnap

Túrós császármorzsa

Mostanában teljesen elkapott a sütés/főzés mánia :) A mai napon például túrós császármorzsát készítettem a Hot Panban (és meg kell hagyni, így, hogy már több mindent csináltam benne nagyon kis használható eszköz) bár a vajat az aljáról nem érdemes kihagyni, mert természetesen ebben is leégnek a dolgok, ha nem figyelünk, de azt is sokkal nehezebben, mint pl. egy sima teflonos serpenyőben.

Visszatérve: ha császármorzsa akkor túrósan és szilvalekvárral :) Az recept baromi egyszerű, szinte elronthatatlan, úgyhogy mindenkinek ajánlom aki egy kicsit nehezebben találja fel magát a konyhában! Enjoy!

Hozzávalók:

4 tojás,
2,5 dl tej
15 dkg liszt
csipetnyi só
10 dkg túró
2-3 evőkanál kristálycukor
Sütéshez:
5 dkg vaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját a tejben simára verjük, a lisztet beleszórjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk.
Közben a szilvát megmossuk, elfelezzük és kimagozzuk. Ezután villával szétnyomott túrót, a citromhéjat és a cukrot a tojásos masszába keverjük, és ezt is beleforgatjuk. A vajat széles serpenyőben megmelegítjük, majd a tésztát lassan beleöntjük, és kis lángon néhány percig hagyjuk sülni. A szilvát rászórjuk, majd a tésztát nagyobb darabokra szaggatjuk, és időnként megkeverve aranysárgára sütjük. Forrón, porcukorral megszórva kínáljuk.

1 comments:

ORsi írta...

hot pan??? egy konyhai gép, ami nekem még nicsen, mitöbb elöttem ismeretlen volt egész mai napig??

Megjegyzés küldése