2010. május 14., péntek

sült fehér spárga paradicsommal és medvehagymával – gebackener weisser spargel mit tomaten und bärlauch

az éven a sült spárgát képes lennék naponta megenni. a meghámozott spárgát egy tüzálló tálba teszem, olívaolajjal meglocsolom, sózom, frissen tekert fehér borssal és egy csipet barna cukorral megszórom, egy kis citromlével meglocsolom, lealufóliázva 220 °C-on 20-30 percet sütöm. ma került két szem negyedbevágott paradicsom is hozzá, tálaláskor pedig medvehagyma-pesztóval locsoltam meg. magában is vagy köritésként is nagyon finom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         in diesem jahr könnte ich jeden tag gebackenen spargel essen. den weissen spargel schälen, in eine feuerfeste form legen, mit olivenöl begießen, salzen, frisch gemahlenem weissen pfeffer und einer prise rohrzucker bestreuen, etwas zitronensaft darauf und mit alufolie fest zugedeckt bei 220°C ca. 20-30 minuten backen. heute abend sind noch zwei geviertelte tomaten und beim servieren etwas bärlauchpesto dazugekommen.

allein oder als beilage eine wunderbar schnelles und leichtes abendessen.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0 comments:

Megjegyzés küldése