2010. május 4., kedd

zöld-csirág-quiche - spargel-quiche

végre itt a tavasz! olyan igazi,  napsütéses, amelynek biztos jele, hogy megjelenik a spárga a piacon. az itteni. ugyan még meg kell fizetni rendesen az árát, de mostantól napról napra esik majd a spárga árfolyama. egyrészt ezért, másrészt azért, mert imádjuk a spárgát,  beszereztem egy spárgás szakácskönyvet. már tavaly is nagyon lázba hozott, amikor egy barátnömnél felfedeztem (és együltömben végiglapoztam), de akkor épp a spárgaszezon végén jártunk. pár napja egy könyvesbolt kirakatában fedeztem fel újra, pont egy magazin árába került, úgyhogy nem gondolkodtam sokat, velem jött és kész. a címe különben “spárga és rukola”, úgyhogy lesz mindkettöböl hamarosan ötlet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ez a végtelenül gyors vacsora úgy készül, hogy végy egy tepsit (vagy más sütöalkalmatosságot),  béleld ki sütöpapírral, tegyél rá egy réteg leveles tésztát, pakold meg zöldspárgával, öntsd le a következökböl álló öntettel: 2 tojás, 20 dkg ricotta (nekem csak itteni túróm volt), 1 dl tejszín, só, fehérbors, szerecsendió, 50 g parmezán. szórd meg reszelt parmezánnal és az elömelegített sütöben 220°C-on süsd meg 30-35 perc alatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

endlich spargelzeit! letztes jahr habe ich bei einer freundin ein tolles spargel-buch gesehen, kurz durchgeblättert, war klar, dass es gerade wie für mich geschrieben ist: mit vielen tollen spargel-rezepten.  da die spargelzeit gerade zu ende ging, habe ich es ganz vergessen, bis ich neulich bei thalia im schaufenster dieses buch wieder sah. es hat gerade mal soviel gekostet, wie eine freuenzeitschrift (die ich ja eh nicht kaufe), also wurde es ohne weiter zu überlegen gekauft. da es in dem buch außer spargel auch um rucola geht, werde ich in nächster zeit öfter mal aus dem besagten buch kochen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

heute ein schnelles rezept, wenn mal wieder keine zeit zum kochen ist, aber trotzdem etwas leckeres auf den tisch soll: ein backblech mit backpapier auslegen, blätterteig darauf verteilen, mit grünem spargel belegen. 200 g ricotta, 2 eier, 50 g parmesan, salz+pfeffer-muskatnuss verrühren und auf die spargel gießen. bei 220°C ca. 30-35 minuten fertigbacken.

0 comments:

Megjegyzés küldése