2010. május 25., kedd

paradicsomsaláta - tomatensalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

van már friss paradicsom, amiböl az elsö étel mi más is lehetne, mint egy gyors és finom paradicsomsaláta? amilyen egyszerü, annyira jól esik a melegben egy hüsítö saláta a frissen sült húshoz vagy csak úgy magában, mert úgy is megunhatatlan. a lényeg, hogy sok-sok friss petrezselyemzölddel legyen megszórva és legalább egy félórára behütve. aztán már csak magában egy friss bagettel is ehetö. 

a megmosott paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. egy kis fej hagymát és egy fél csomag petrezselymet apróra vágunk. egy tálba leteszünk egy sor paradicsomot, megszórjuk hagymával és petrezselyemmel, egy kis balzsamecettel, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk borsozzu, egy csipet cukrot szórunk rá. így járunk el rétegenként. lefedve a hütöben hagyjuk összeérni az ízeket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         tomatensalat, wie ich ihn liebe: tomaten waschen und in dünne scheiben schneiden, eine zwiebel fein hacken.  eine lage tomaten in einer schüssel verteilen, ein wenig zwiebel darauf verteilen, salzen, pfeffern, eine prise zucker, etwas balsamessig und olivenöl dazu… jee eine weitere lage, wie oben beschrieben darauf verteilen. zum schluss zugedeckt mind. 30 minuten in den kühlschrank stellen.  

0 comments:

Megjegyzés küldése