2010. május 2., vasárnap

Cseresznyés lepény

cseresznyés pite

Hozzávalók:

- 20 dkg liszt

- fél csomag sütőpor

- 20 dkg cukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 12 dkg sütőmargarin

- 1 tojás sárgája

- kb. 2 dl tejföl

- 60 dkg kimagozott cseresznye

- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

- 2-3 evőkanál cukor

- 2-3 evőkanál liszt

- 2 tojás sárgája

- 3 tojás fehérje

- porcukor a szóráshoz

Elkészítés: A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliáscukrot, margarint és 1 tojás sárgáját összegyurjuk annyi tejföllel, hogy szép sima, enyhén lágy tésztát kapjunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk kézzel, de ugy, hogy egy picit az oldalára is jusson. A tésztára szórunk 1-2 kanál zsemlemorzsát, 1-2 kanál cukrot, majd a cseresznyét, majd megint zsemlemorzsát, cukrot. Ezután 2 tojássárgáját habosra verjük 3 evőkanál cukorral vagy 4 kanál mézzel, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 2-3 evőkanál lisztet és a 3 tojásfehérje kemény habját. Gyors, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, ráöntjük a cseresznyére és előmelegített (180 C) sütőbe kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihült, akkor porcukorral meghintve tálaljuk, ha még nem vitte szét a család a sütőlapról! :)

2 comments:

ORsi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ORsi írta...

jaj, ne haragudj, törltem, mert 3 hiba is becsúszott.

annyit akartam hozzá tenni, hogy nálunk a porcukrozást sosem érte meg.

Megjegyzés küldése