Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg sütőmargarin
- 1 tojás sárgája
- kb. 2 dl tejföl
- 60 dkg kimagozott cseresznye
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
- 2-3 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál liszt
- 2 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés: A lisztet, sütőport, cukrot, vaníliáscukrot, margarint és 1 tojás sárgáját összegyurjuk annyi tejföllel, hogy szép sima, enyhén lágy tésztát kapjunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát belenyomkodjuk kézzel, de ugy, hogy egy picit az oldalára is jusson. A tésztára szórunk 1-2 kanál zsemlemorzsát, 1-2 kanál cukrot, majd a cseresznyét, majd megint zsemlemorzsát, cukrot. Ezután 2 tojássárgáját habosra verjük 3 evőkanál cukorral vagy 4 kanál mézzel, hozzáadunk 1 dl tejfölt, 2-3 evőkanál lisztet és a 3 tojásfehérje kemény habját. Gyors, könnyed mozdulatokkal összekeverjük, ráöntjük a cseresznyére és előmelegített (180 C) sütőbe kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihült, akkor porcukorral meghintve tálaljuk, ha még nem vitte szét a család a sütőlapról! :)
2 comments:
jaj, ne haragudj, törltem, mert 3 hiba is becsúszott.
annyit akartam hozzá tenni, hogy nálunk a porcukrozást sosem érte meg.
Megjegyzés küldése