2010. május 6., csütörtök

Olasz rakott tészta

Férjemék családi recepje évtizedek óta tarol nálunk és mindenhol aki megismeri. :-))

Olasz rakott tészta

80 dkg darált hús,
50 dkg makaróni tészta,
30 dkg gomba,
20 dkg főtt császár szalonna,
30 dkg sajt,
0,5 l ketchup

Elkészités:

Az apróra vágott szallonát kisütöm, majd rádobom az összekockázott gombát. Megpárolom, majd hozzá adom a darált húst és együtt tovább piritom öket. Mikor elfőtte a saját levét felengedem az egészet ketchuppel, picit sózom. Hagyom meg rotyogni kicsit majd az egészet félreteszem.
A tésztát kifözöm, majd a felét egy kivajazott tepsi aljára teritem. Erre kerül az elkészitett húsos szósz, majd ennek a tetejére a tészta másik fele. Az egészet megszórom reszelt sajtal, valamint meglocsolom higitott ketchuppel. Sütöben fél óra alatt ropogós pirosra sütöm.

0 comments:

Megjegyzés küldése